13

Nov

2017

Nyheter

Eskilstuna klarade Purple Flag certifieringen igen!

Sju städer uppfyller kraven för nytt Purple Flag-certifikat

 Purple Flags pilotstäder Borås, Eskilstuna, Karlstad, Kalmar, Stockholm Västervik samt Västerås har fortsatt sitt utvecklingsarbete för att skapa ett socialt hållbart, tryggt, säkert och upplevelserikt kvälls- och nattliv för alla.

För två år sedan fick de sitt första certifikat som nu blir förnyat ytterligare två år, säger Tomas Kruth, projektledare för Svenska Stadskärnors modell Purple Flag Sweden. Detta sker den 12 oktober i Stockholms Handelskammares lokaler, då även fem nya städer certifieras.

– När vi lanserade Purple Flag i Sverige 2014 såg vi ett behov. Sedan dess har det tyvärr blivit värre på många sätt men också bättre genom att städerna arbetar aktivt och proaktivt för att skapa en mer inkluderande och trygg miljö, fortsätter Tomas Kruth.

Borås, Eskilstuna, Karlstad, Kalmar, Stockholm Västervik samt Västerås som var piloter då har fortsatt sitt arbete sett många tydliga resultat. Varje stad har sina utmaningar och det är utifrån dem som man investerar och satsar. Utvecklingsarbetet bygger på tanken att cialis 20mg pas cher det ska vara välkomnande, tillgängligt, säkert, rent och snyggt. Med Purple Flag har de ett fungerande verktyg som underlättar utvecklingsarbetet och håller dialogen igång. Kraften finns i den gemensamma viljan och målbilden.

Purple Flag finns numera med i stadens olika utvecklingsprojekt samt den övergripande handlingsplan både på kort och lång sikt och arbetet fortsätter. Därmed uppvisar Borås, Eskilstuna, Karlstad, Kalmar, Stockholm Västervik samt Västerås de kriterier som krävs för att bli godkänd och få sitt certifikat förnyat. Det gäller i två år.

– För att hålla motivationen igång genomför de flesta städerna kvälls- och nattvandringar 1-2 gånger årligen för att uppdatera sig om situationen. Flera av städerna har också utökat sitt område, vilket är ett kvitto på att samverkan fungerar, avslutar Tomas Kruth, projektledare för Purple Flag Sweden.

 

Fakta

Purple Flag har funnits sedan 2006 och ett 50-tal städer i Storbritannien och Irland har deltagit i programmet med goda mätbara resultat. 2014 introducerade Svenska Stadskärnan Purple Flag i Sverige anpassat till svenska förhållanden. Sedan dess har 18 städer deltagit i den 12-månaders långa processen. Den lila flaggan är en symbol för en säker, trygg och attraktiv stad kvälls- som nattetid och en del i varumärkesbyggandet.

 

För mer information:

Tomas Kruth, projektledare för Purple Flag, Svenska Stadskärnor

och expert inom stadsutveckling/Fastighetsägarna, 036-30 49 82

Inger Alfredsson, nationell samordnare, Svenska Stadskärnor, 073-846 09 83

 

 

foto -D50A0694
KONTAKTA OSS

Postadress:
Eskilstuna Innerstad AB
Tullgatan 4, Rothoffsvillan
632 20 Eskilstuna

Fakturaadress:
Eskilstuna Innerstad AB
BDO-1032
FE-620 Scancloud
831 97 Östersund

Telefon
+46-(0)72-704 39 59

E-post:
isabel.golles@eskilstunainnerstad.se
eskilstunainnerstad@gmail.com